Mint minden weboldal, a MÉRLEGcenter.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az "Engedélyezem" gomb lenyomásával hozzájárul, hogy elfogadja őket. További információkat az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál a cookie-król. Engedélyezem.
Termékek Menü

Elállási jog és pénzvisszafizetési garancia

Elállási jog és pénzvisszafizetési garancia

A fogyasztónak minősülő személy jogosult a vásárlástól indokolás nélkül elállni az alábbi esetekben:
- a csomag feladása előtt, ha ezt írásban, vagy szóban jelzi,
- a termék (több termék adásvételekor, ha az egyes termékek szolgáltatása eltérő időpontban történik, az utoljára szolgáltatott termék, több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tétel vagy darab, ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatás), átvételének napjától 14 naptári napon belül írásban,
a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződésekről szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet rendelkezései alapján.
A fogyasztó az elállási jogát a mellékelt elállási nyilatkozat minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozata útján gyakorolhatja:

Elállási/Felmondási nyilatkozat:
(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett: AGIMPEX Hungary Kft., 9400 Sopron, Ógabona tér 16. Adószám: 13719588-2-08.
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó bankszámlaszáma:
A fogyasztó(k) aláírása:
Kelt 201_.__.__

Elállás esetén a terméket és annak eredeti csomagolását, dobozát sértetlen - külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes - állapotban a megrendelő nevének feltüntetésével saját költségén küldje vissza címünkre. Az Ön által kifizetett vételárat, beleértve a kiszállítás díját is, az elállást követő 14 napon belül visszatérítjük. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben Ügyfél például egy expressz szállítási módot választott, a MERLEGcenter.hu webáruház nem téríti vissza a legolcsóbb szállítási mód és az expressz kiszállítás díjai közötti különbözetet. A MERLEGcenter.hu webáruház mindaddig visszatarthatja az áru árának visszafizetését, amíg vissza nem kapta az árut, vagy amíg a vevő bizonyítékot nem szolgáltat arra vonatkozóan, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket Ön köteles viselni. Utánvéttel, portósan, egyéb fizetősen visszaküldött csomagok átvételére nincs lehetőségünk. Felhívjuk figyelmét arra, hogy a termék nem rendeltetésszerű használatából (láthatóan használt, hiányos, sérült, stb) eredő károk megtérítésére igényt tartunk.
Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek, azaz ha az Ügyfél olyan magánszemély, aki az árut önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységi körén kívül eső célok érdekében rendeli, illetve vásárolja meg (tehát a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény értelmében fogyasztónak minősül).