Mint minden weboldal, a MÉRLEGcenter.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen része. Az "Engedélyezem" gomb lenyomásával hozzájárul, hogy elfogadja őket. További információkat az Adatvédelmi nyilatkozatunkban talál a cookie-król. Engedélyezem.
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

GY.I.K.

GY.I.K.

GY.I.K.:

A folyamatosan bővített GYIK menüpontunkban igyekszünk minél több segítséget megadni. Böngéssze őket végig és ha esetleg mégsem találja meg kérdésére a választ, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy segíthessünk Önnek! A felmerülő kérdések pedig hamarosan itt is meg fognak jelenni. A hatékony és precíz munkavégzés érdekében megköszönjük, ha e-mailben kommunikál velünk! Az élő termék- és árlista maga a webáruház, melyben mindenből annyit tud rendelni, amennyi a valóságban raktárunkban van. 

Hogyan válasszam ki a számomra megfelelő digitális mérleget?
- Milyen tömegeket szeretne mérni?
A mérlegek többségére jellemző, hogy mérési tartományuk alsó és felső határán ismételt méréseknél nem ugyanazt az értéket mutatják. Pl.: egy századgramm érzékenységű, 100 gramm kapacitású precíziós mérleg nem alkalmas 0,03g mérésére. Előfordulhat, hogy 0,00-t, vagy 0,04g-t fog mutatni. Ilyen kicsi tömegek mérésére az ezredgramm pontosságú gyémántmérleg alkalmas. Általános szabályként elmondható, hogy érdemes egy nagyságrenddel érzékenyebb mérleget választani, mint a mérni kívánt tömeg. Kis tömegek kimérésénél érdemes egy edényt is használni, így a tárázás után pontosan lehet kimérni a kis tömeget is.
- Mi az a maximális tömeg, amit mérni szeretne?
Ha például 80-100 grammokat szeretne mérni az előbb említett digitális mérleggel, akkor az azért nem szerencsés, mert ha csak egyszer is véletlenül ráejtjük ezt a tárgyat akár néhány centiméter magasságból, akkor biztosan túlmegy a mérleg a 100g-os mérési kapacitásának határán. Ekkor az érzékelő minden bizonnyal károsodni fog, rosszabb esetben tönkre is megy és természetesen ilyenkor a garanciáját is elveszti a mérleg.

A mérni kívánt tárgy nagyobb, mint a mérleg tálcája?
Zsebmérlegek esetében gyakran fogalmazódik meg ez a kérdés. Van viszont egy jó hírünk: a legtöbb zsebmérleg tálcája valamivel kiemelkedik a mérleg síkjából, így túlméretezett tárgyak mérésére is alkalmas. Csomag- és platformmérlegeink szintén alkalmasak túlméretezett tárgyak mérésére az eltávolítható kijelzőknek köszönhetően. Ha mód van rá, keressünk olyan mérleget, ahol a mérni kívánt tömeg a mérési tartomány 25-75%-ba esik, így mindig a legpontosabb értéket fogjuk kapni és a mérlegnek is hosszú élete lesz.
Amennyiben kínálatunkban mégsem szerepel az Ön által keresett precíziós mérleg, zsebmérleg, illetve bármilyen mérleg, kérjük keressen minket e-mailben, további több száz modellből tudunk ajánlani!

Mi az a kalibrálás?
A kalibrálás az a folyamat, amelynek során a mérleget a megfelelő kalibrálósúllyal beállítjuk, így a mérleg pontosan fog mérni. Minden mérleget kalibrálunk, letesztelünk feladás előtt, így csak pontosan mérő és jól működő mérleget küldünk ki ügyfeleinknek.

Mi az a hitelesítés?
A hitelesíthető mérlegeket első üzembe helyezés előtt, majd később rendszeresen hitelesíteni kell a jogszabály előírásai alapján erre jogosult cég által. Cégünk csak nem hitelesíthető mérlegekkel foglalkozik.

Vásárlással, jótállással, szállítással kapcsolatos gyakori kérdések:

Mi az az e-számla?
Az e-számla a 21. század terméke, megoldása. Hazánkban 2011 őszén fogadta el a parlament a használatát. Az e-számlákat össze kell gyűjteni (például egy külön mappába a számítógépen) és megőrizni, a könyvelésbe egy kinyomtatott példányt elég beadni.

Ha mégsem lennék elégedett, visszaküldhetem-e a termékeket?
Természetesen, 14 napon belül az ép és hibátlan termékeket eredeti csomagolásukban a számlával együtt visszaküldheti nekünk. Mi leellenőrizzük azokat, és néhány napon belül visszautaljuk a termékek árát - a szállítási költség kivételével - az Ön által megadott bankszámlaszámra. Ez az elállás joga, melyről bővebben is olvashat az Információk menüpont alatt.

Garanciális csere:
Terméket csak az eredeti számlával vagy annak másolatával tudunk kicserélni. Kérjük gondosan őrizze meg, ne dobja el! Cégünk a hatályos törvényi előírásoknak megfelelően telephelyén érvényesíthető garanciát nyújt garanciaidőn belüli gyári meghibásodás esetén. Küldje vissza nekünk a hibás terméket sima ajánlott levélben (semmiképpen ne egy drága postacsomagban, ha csak ez nem indokolt) számlamásolattal és a hiba rövid leírásával együtt, mi pedig postafordultával küldjük a csereterméket. Amennyiben az Ön által megvásárolt termék kifutott modellünk, akkor megpróbálunk hasonló, vagy jobb terméket felajánlani helyette, vagy annak értékét levásárolhatja.
Momert mérlegek garanciális ügyintézése: a garancia érvényesítésének helye a Momert Zrt. Szervízosztálya, Dunaújváros 2400, Papírgyári út 12-14., telefon: (25)555-135, fax: (25)555-199. Kérjük sima ajánlott levélben, vagy csomagban küldje vissza címükre számlamásolattal, részletes hiba leírással együtt - a gyors ügyintézés érdekében - a terméket. Utánvétes küldeményeket nem áll módjukban átvenni.

 

Szállítási feltételek: Küldeményt nem tudtam átvenni, mit tegyek?
A rendelés leadásakor rendszerünk rögzíti az Ön által megadott címet, ahová a termék kiszállításra kerül. Sikertelen átvétel esetén a csomag visszaérkezik hozzánk. Ezután csak akkor adjuk fel újra a küldeményt, ha mindkét szállítási díj megfizetésre kerül

Kiszállítás előtt hív-e a futár?
Logisztikai partnerünk a DPD gyorsposta szolgálat. Működési szabályzata nem tartalmazza a kézbesítés előtti telefonhívást. Célszerű olyan szállítási címet megadni, ahol munkaidőben (8-17ig) át tudja venni a csomagot

Mi a különbség az előreutalás és az utánvét között?
Előreutalásnál kedvezőbb a szállítási költség, ha nem sürgős a csomag átvétele és van internetbankos hozzáférése, ezt ajánljuk. Utánvétes kézbesítés esetén már a következő munkanapon megkaphatja a termékeket, amennyiben 13 óráig leadta rendelését.

Hogyan tudok rendelni?
Rendelését webáruházunkon keresztül adhatja le. Így minden szükséges adatot megkapunk írásos formában. 
 
Én is soproni vagyok, vagy erre járok. Hogyan tudok Önöknél vásárolni?
A termékek telephelyünkön történő személyes átvétele kizárólag a webáruházban előre leadott rendelés (személyes átvétellel) esetén lehetséges.
 

Több darab vásárlása esetén milyen kedvezmények vannak?
Lépcsőzetes kedvezményekkel állunk ügyfeleink rendelkezésére: bármely 3, esetenként már 2 termék megvásárlásánál 5% kedvezménnyel kalkulál a webáruház. Bruttó 30.000 Ft feletti rendelés esetén átvállaljuk a szállítási költséget. Amennyiben viszonteladónk kíván lenni, a Kapcsolat menüpont alatt találja az ehhez szükséges információkat.